KONYA / ÇUMRA - Karkın Atatürk Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz 1968  yılında Karkın Halkı tarafından yapılan kendi binasında müstakil ortaokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuzun ilk adı Karkın Ortaokuludur. Okulumuz 1997/1998 Eğitim öğretim yılından itibaren kesintisiz zorunlu eğitim süresinin sekiz yıla çıkması nedeni ile Karkın Cumhuriyet İlkokulu ve Karkın Atatürk İlkokulu ile birleşerek Karkın Atatürk İlköğretim  Okulu adını almıştır. Eğitim öğretim faaliyetlerine yine aynı binada devam etmiştir. Zorunlu eğitim süresinin 2011/2012 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 şeklinde on iki yıla çıkarılması ile birlikte ilköğretim okulumuzun ilkokul ve ortaokul kısımları birbirinden ayrılmıştır. Okulumuz Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 2011/2012 eğitim öğretim yılından itibaren eski binasında Karkın Atatürk Ortaokulu ismi ile faaliyetlerine halen devam etmektedir.

Yayın: 09.11.2022 - Güncelleme: 09.11.2022 10:21 - Görüntülenme: 155